tiistai 2. joulukuuta 2008

Television uhrina: Värikäs kasvis-pastasalaatti


Satuin näkemään viime viikolla Mitä tänään syötäisiin -ohjelman parina iltana. Värikäs kasvis-pastasalaatti vaikutti sekä miusta että Mikosta niin hyvältä, että päätimme sellaisen väsätä joku päivä. Ja viikonloppunahan siihen sitten tarjoutui hyvä mahdollisuus. Resepti tässä ei ole aivan sama kuin ohjelmassa ja ohjelman sivuilla, jätimme muun muassa broilerin salaatista kokonaan pois. Mitä se edes kasvissalaatissa tekisi?

Värikäs kasvis-pastasalaatti
(5 annosta)

2 rkl öljyä
2 rkl sitruunanmehua
2 tl Provencale-yrttisekoitusta (suolatonta)
mustapippuria myllystä
Salaatti:
250 g (n. 6 dl) täysjyväpastaa
3/4 dl Pirkka punaista pestoa
1/2 rs (à 500 g) tummia siemenettömiä rypäleitä
1/2 rs (à 250 g) miniluumutomaatteja
1/2 (150 g) kesäkurpitsa
1 ruukku rucolaa
Pinnalle:
n. 30 g Pirkka-parmesaania
1/2 dl Pirkka-pinjansiemeniä

Keitin pasta pakkauksen ohjeen mukaan, valutin ja sekoitin joukkoon pestokastikeen. Annoin jäähtyä.

Puolitin rypäleet ja tomaatit. Leikkasin kesäkurpitsan ohuiksi viipaleiksi. Revin rucolan lehdet. Sekoitin kaikki ainekset pastan joukkoon ja annoin maustua kylmässä. Ripottelin pinnalle parmesaanilastuja ja paahdettuja pinjansiemeniä juuri ennen tarjoamista.

Aivan älyttömän hyvää! Tosin kaipasi rinnalleen tuoreutta, meillä oli tähän tarkoitukseen lisäksi tavallinen vihreä salaatti.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Joo tää oli kyllä aivan mieletön salaatti!

Tanja Karppinen kirjoitti...

No niin, tuli nälkä, kun luin tämän reseptin jälleen! :)